Reizen

 

Wanneer je medicijnen gebruikt voor de behandeling van je colitis of Crohn, is reizen in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Het is verstandig om op tijd contact op te nemen met de MDL-arts of verpleegkundige en vooraf rekening te houden met een aantal punten.

Mensen met colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen voordat zij op reis gaan. Hygiëne is een belangrijke factor waar je extra rekening mee moet houden tijdens een reis. Zo is de kans op diarree tijdens een reis verhoogd. Wanneer mensen met colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn reizigersdiarree oplopen, kan de ziekte opvlammen. En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Bij een actieve ontsteking in de darm, wordt reizen naar de tropen afgeraden.

Vaccinaties en behandeling

Sommige reizigersvaccinaties gaan niet goed samen met afweeronderdrukkende medicijnen. Wil je toch naar een risicoland op reis en mag het reizigersvaccin niet bij jouw medicatie worden gegeven, dan is het verstandig om een afspraak bij je behandelende arts, de GGD of een Travel Clinic te maken. De arts en/of reizigersverpleegkundige kan je vertellen of je reisplannen veilig zijn.

Beschikbaarheid medicatie in het buitenland

Bespreek met je arts, voor je op reis gaat, hoe het zit met de beschikbare medicijnen in het land waar je naar toe wilt.

Gerelateerde artikelen